Cooperativa FIR

Despre Noi

Patru femei de vârste și background-uri diferite, care se unesc și lucrează spre un scop comun. Cooperativa FIR e o rețea de entități din domenii conexe care contribuie și își împart resursele în mod egal. Un sindicat creativ, o șezătoare de secol XXI, e o călătorie cu camarade.

Cooperativa FIR e solidară

Cooperativa FIR e spațiul pe care-l construiești cu alții și sunt toate demersurile pe care nu le începi singur ci cu cei din jur. E despre crearea unor proiecte culturale transversale, cu impact social, educațional și ecologic împreună cu ceilalți. Vrem să trecem prin tot procesul de schimbare și creștere împreună cu alți oameni faini -să ne simțim bine împreună și prin momentele mai puțin sexy sau flamboaiante. Mai puțin hedonism, mai mult altruism.

Cooperativa FIR e diversă și empatică.

Cooperativa FIR este firul roșu care ne unește/traversează și firul de care tragi și dezlegi/desfaci/descifrezi. Pentru noi, România e o sumă de concepte, culturi, nevoi, proiecte, nu doar niște granițe.

Cooperativa FIR ascultă și își dezvoltă răbdarea de a-i înțelege pe cei cei diferiți de noi.

Ne propunem să devenim un participant activ în viața comunității locale, cu impact național, regional și, de ce nu?,  global, folosind cultura ca vehicul de comunicare al unor teme mari, importante pentru societate.

Primele două proiecte din 2020 ale Cooperativei FIR sunt MONO și Muzeul Intim al Migrației.

MONO e despre mame singure.

Muzeul Intim al Migrației (MIM) e despre migrație.

Ne dorim ca în viitor Cooperativa FIR să se constituie ca agent al schimbării, în care artistul și produsele sale sunt un mijloc, nu un scop în sine; un mijloc de a permeabiliza publicul și de a-i canaliza energia spre fapte bune. De a scoate cultura și actul artistic din starea auto-închisă în care se găsește, majoritar, și de a o pune la dispoziția comunității ca agent de schimbare.