Cooperativa FIR

MONO

Description

 

MONO- Interventie culturala despre mamele singure

 

Despre proiect

MONO este o intervenție culturală despre familiile monoparentale în care mamele singure sunt covârșitor majoritare – 90% din cele peste 145.000 de astfel de familii din România sunt compuse din mamă și copii.

Array ( [v] => mr4A3FmDzcE )

Contextul cultural problematic căruia i se adresează intervenția culturală MONO este acela al grupului social vulnerabil al părinților singuri, al cărui număr este într-o creștere explozivă în ultimele două decenii și care nu beneficiază de studii sau cadru legislativ adecvat.

În cadrul MONO observăm mamele singure, cercetăm parcursul lor de viață și modul în care cultura le influențează comportamentul, studiem valorile și atitudinile comune. MONO cartografiază poveștile de viață ale acestui grup folosind cercetarea prin metode antropologice și artistice, interviuri audio care vor fi transformate într-un miniserial de podcasturi și le va prezenta publicului printr-un muzeu pop-up itinerant.

MONO îți propune să sprijine, prin crearea unui context favorabil comunicării între părinții singuri și prin promovarea proiectului, a conținutului generat de acesta, constituirea (prin acord voluntar) unui grup de inițiativă care să introducă pe agenda publică situația părinților singuri din România.

MONO este un proiect produs de SUNETE PE BUNE și Cooperativa FIR, co-finanțat de AFCN

Prima etapă a proiectului se desfășoară în perioada martie – noiembrie 2020 și la ea participă 10 femei cu vârste între 30 și 50 de ani. Interviurile au loc atât față în față (la birou, în parc, acasă la participante), cât și online, mai ales în perioada stării de urgență. Mini-seria de podcasturi va fi lansată în noiembrie 2020.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

ECHIPA

PARTICIPANTE

 

Vezi mai multe